Deze mensen snappen mij. Dat gevoel van de auditie staat me nog bij. Op deze plek kan ik plezier hebben en het vak leren. Als een spons heb ik alle lessen opgeslurpt. School inpassen in een werkend leven bleek een kluif. Maar na elke lesdag reed ik met zoveel voldoening naar huis. Weer verder geschaafd, weer meer gekund dan gedurft, weer onbekend terrein onderzocht, weer gespeeld. De docenten van Thopss zochten elke les opnieuw naar onze groei als maker en performer, en namen ook niet genoegen met minder. Vertrekpunt was altijd je eigen talent en inzet. En heel veel liefde voor het vak. In het laatste jaar bood Selma me de kans om stage te lopen in Bilbao. Een ervaring die me op persoonlijk vlak heel veel bracht, en ook drie theaterklussen in Spanje na m’n afstuderen.

Theateropleiding Selma Susanna heeft me een rijker mens gemaakt. Met dat gevoel liep ik weg van school na de diploma-uitreiking. Trots ook.

Hier een filmpje van een voorstelling die Esther maakte in Bilbao Spanje tijdens een uitwisseling met de BAi theatre school en dat zij bij Selma Susanna liet zien: