Nederlandse Zangeres/Liedjesschrijver.
Op haar 9e vond ze op de kamer van haar moeder een oud cassette-bandje met passionele liedjes van haar Italiaanse jeugdliefde. Aan de hand van dit bandje oefende zij dagelijks om zijn liedjes te kunnen spelen. Toen hij dat hoorde heeft hij zijn gitaar cadeau gegeven. Hierdoor werd ze op jonge leeftijd geïnspireerd om haar eigen liedjes te schrijven.

Op haar 16e verhuisde Anne-Linde naar Limburg waar ze haar eigen kamer bouwde in een oude graanfabriek.

In 2011 werd zij aangenomen op de Theateropleiding Selma Susanna te Amsterdam.

Het jaar daarop won zij de finale van het Rabotheater Open Podium Twente en ging met de hoofdprijs van 2500 Euro naar huis. De jury prees haar op originaliteit in de Nederlandse taal.

In 2013 sleepte zij de eerste prijs in de wacht van het Freedom of Zpeech festival. Het was een rap-competitie waar zij als outsider, non-hiphop, met haar gitaar een bijzondere indruk maakte. Ze kreeg lovende kritieken van de jury door haar eigenzinnige stijl en haar kunstige teksten. Zo stond ze op 5 mei op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival Roermond.

“Ze begon met een kort gedicht, waardoor ze meteen de aandacht trok. De tekst was recht voor zijn raap en werd zonder gène voorgedragen, gevolgd door eigen nummers die, sommige met een kwinkslag, erg bijzonder waren. Zowel qua tekst als de kracht die ze uitstraalde tijdens haar optredens” Aldus het Limburgs Dagblad.
Met haar oude brandweerbus toert ze al door Nederland en treedt ze op bij verschillende festivals zoals de Zwarte Cross, Scenes Connected, Bokpop, Bruis en presenteerde zij het wereld muziekfestival El Dunya. Ook zong ze in theaters zoals het Magische Theatertje, Vestzak Theater, Pesthuys, Muziekgieterij, Theater aan het Vrijthof en de Schouwburg Almere.

Ze haalt veel inspiratie uit andere Liedschrijvers zoals Herman van veen, Wende, Nynke laverman, Eefje de Visser en Roosbeef.
Haar eigen composities van gitaar en zang zijn een cross-over van Portugese Fado, Folk, Blues, en Flamenco.
Anne-Linde is momenteel bezig met de opnames van haar eerste studio-album die begin volgend jaar uitkomt. Hierna zal ze op toer gaan door Nederland en hoopt ze zoveel mogelijk op te treden in theaters, cafés en op festivals.