Tijdens haar eindexamenconcert zingt Reineke Maschhaupt voor het eerst voor een enorme zaal mensen. Ze speelt de verkeerde pianoakkoorden en het gaat finaal fout, maar ze voelt zich verdacht lekker op dat podium en er gaat een vuurtje aan dat vanaf die dag alleen maar groter wordt. Naast een studie Geschiedenis begint ze in 2011 aan Theateropleiding Selma Susanna om kleinkunstenaar te worden.

In mei 2015 studeert ze af in het Polanentheater in Amsterdam met een voorstelling waarin ze theater en zang combineert met beelden die door een overheadprojector geprojecteerd worden. In de tussentijd maakt ze nog wat uitstapjes, onder andere naar het Concours de la Chanson Alliance Française in het Diligentia theater in Den Haag waar ze in 2013 de publieksprijs wint. En in april 2015 krijgt ze de eer om het bekende Annie M.G. Schmidt lied ‘Tis over’ te zingen op live televisie bij Omroep Max.

De afstudeervoorstelling smaakte naar meer. Opnieuw is ze bezig een combinatie te maken tussen beeldende kunst en theater.

Daarnaast vertolkt ze als zangeres het Franse chanson, jazz, het theaterlied en soulvolle pop met een jazzcombo of een pianist en als zingende serveerster bij restaurant Pasta e Basta. Ze is geïnspireerd door Edith Piaf, Barbara, Kurt Weill, Nina Simone, Tom Waits, Regina Spektor, Camille, Zaz, Amy Winehouse en Molly Johnson. Aan dit lijstje kan op elk moment een grootheid toegevoegd worden die plots door haar ontdekt wordt en waar ze zich met een aan een obsessie grenzend genot op kan werpen om daarna weer door te fladderen naar de volgende.
www.reinekemaschhaupt.nl