Amber Schoop is afgestudeerd aan Theateropleiding Selma Susanna in 2004.

Amber Schoop studeerde in juni 2004 Cum Laude af met het soloprogramma ‘How to read a person like a Book’ onder regie en samenstelling van Selma Susanna. Tijdens de opleiding heeft Amber zich ontwikkeld tot een veelzijdig uitvoerend Kleinkunstenaar.

Naast haar opleiding speelde Amber al in verschillende Dinnershows, werkte als actrice, zangeres en presenteerde 4 jaar op het North Sea Jazz festival.

In het theaterseizoen 04/05 zong zij als solist in ´Canto General de Chile´ een oratorium gecomponeerd op teksten van Pablo Neruda.

Ook speelde Amber met Godfried Dhondt hun cabaretprogramma ‘We are Dutch’ in het eerste seizoen van X3 Kleinkunst.

In juli 2005 werd Amber uitgenodigd door het Infant Festival, een Internationaal Theaterfestival voor New and Alternative theater in Belgrado, om daar haar solo programma ‘How to read a person like a Book’ te spelen.

Ook ging zij naar Bilbao om te spelen op het Act Festival (juni 2005) in de THOPSS productie ‘Who wants to live forever’. Een theatraal liedjesprogramma gebaseerd op nummers van Queen.

In 2006/2007 was Amber te zien in het Concertgebouw met het rietblazers-quintet ‘Calefax’ als showmaster van ‘Luister je Rot’; een muziekquiz voor kinderen .

Toen kwam het buitenland. Van september tot en met december 2006 speelde Amber, in Wenen, de vrouwelijke hoofdrol in de wereldpremière van de Amerikaanse musical “A good man” bij de Wienerkammeroper.

Aansluitend ging ze van januari tot en met maart 2007 naar Berlijn en speelde daar in de wereldpremière van de ‘King of Love’ als Coretta Scott King. De musical ging over het leven van Martin Luther King die werd opgevoerd in de Gedachtniskirche in Berlijn.

Daarna naar het Duitse Ingolstadt waar ze, bij het stadstheater, de rol van ‘Dionne’ op zich nam in de openluchtvoorstelling van de rockklassieker ‘Hair’.

Vanaf juli 2007 speelde Amber drie verschillende grote musicalproducties in de ‚Musical Dome’ in Keulen. Eerst in de Queen-musical ‘We Will Rock You’!. Waarin ze anderhalf jaar de rol van ‘Killerqueen’ op zich nam.

Meteen daarna in 2008 kreeg Amber de vrouwelijke hoofdrol in de premiere-cast van‚Monty python’s spamalot’ als ‚Lady of the lake’. En in 2010 Walk-in-cover ‚Motormouth’ in de Musical ‚Hairspray’.

Vanaf 2010 verplaatst Amber zich naar Berlijn, de stad waar ze wilde wonen, sinds de kennismaking in 2007.

Amber speelt in 2010 ‚non(n)sense, een musical komedie, bij de neuer beliner scala als schwester maria hubert.

In 2011 maakt speelt amber in de openlucht zomerproductie ‚the blues brothers’ in Noord beieren an der Luisenburger Festspiele in Wunsiedel.

En aan de Wuppertaler Buehnen neemt ze haar eerste duitse toneelrol op zich als Eunice in ‚endstation sehnsucht’ (a streetcar called desire)

Dan in oktober 2011 begint Amber aan een nieuw avontuur.

Ze speelt ‚de Fee’ in de wintershow ‚Berlin Erleuchtet’ bij Friedrichstadtpalast in Berlijn.

Friedrichstadtpalast is het oude DDR revue-theater met niet alleen grote historie, maar ook de grootste theaterbuhne van de wereld met meer dan 2000 vierkante meter, 60 dansers, akrobaten en uitverkochte zalen (2000 zitplaatsen) 7a 8 keer per week.

Daar wordt Amber teruggevraagd in 2012 om als zangeres deel uit te maken van ‚Show me’. De nieuwe show van FSP die 2 jaar zal spelen.

Hier is Amber nog heel 2013 op de buhne te zien en deze winter komt de wintershow ‚berlin erleuchtet’ daar weer terug.

Amber is ervan overtuigd dat ze dit alles niet had gekund zonder de bijzonder goede opleiding die ze aan THOPSS heeft genoten.

Meer informatie: www.amberschoop.com