Astrid Stiel is afgestudeerd aan Theateropleiding Selma Susanna in 2009.

Heden:
Astrid vormt samen met Jorrik Hartemink een duo. Met hun cabaretvoorstelling ‘De strijd der sexen’ zijn ze te boeken zijn voor (bedrijfs)feesten.

Maar dit is niet het enige dat Astrid op feesten kan doen. Vaak willen mensen een feest wat meer aankleden door anekdotes te vertellen, maar willen dat niet zelf doen. Voor deze gelegenheden weet Astrid op haar eigen gepaste komische wijze de anekdotes te vertellen.

Voor haar werkzaamheden bij Uitjes.nl heeft Astrid samen met Mark Verpoorten de cursus ‘Plat Rotterdams’ ontwikkeld, waar op dit moment veel interesse in is.

Tevens heeft Astrid ‘Cabaret in de maak’ ontwikkeld. Met deze workshop worden de mensen zelf aangespoord om als een echte cabaretier op het podium te staan.

Ook houdt Astrid zich bezig met het schrijven van (moord)dinershows. Zo heeft ze in samenwerking met Top Tours Amsterdam en Puur* Events moorddiners ontwikkeld en geschreven, welke te boeken zijn bij Top Tours Amsterdam cityEvents en Puur* Amsterdam Evenementen.

Naast het creatieve proces runt Astrid ook ArtiestenPromo.nl en werkt ze als freelance actrice voor verschillende opdrachtgevers waaronder: Uitjes.nl, Top Tours, Puur* Amsterdam, VO-event Brussel en Agatha Mystery Events.

Zo heeft ze onder andere lezingen (in het Engels) gehouden in het Amrath hotel als Mata Hari, als typetje de studenten van de Hogeschool van Amsterdam toegesproken en bij Nova College is ze te zien als digitale presentatrice op hun intranet.

Verleden:
Op haar dertiende begon Astrid te spelen bij Theaterschool Koperen Kees.
Na  een aantal jaren gespeeld te hebben bij Theaterschool Koperen Kees, waar ze in verschillende producties te zien is geweest, besloot ze op haar 19e de stap te wagen en auditie te doen voor een jongerenvoorstelling van Toneelgroep Amsterdam.

Een succesvolle auditie resulteerde in de rol van Jacqueline in ‘Bad Angel’.

In juni 2004 besloot Astrid, aangespoord door de woorden van Nelleke Zitman: “Geloof me, je hoeft bij je auditie echt niet te zingen”, de stap te wagen en auditie te gaan doen bij Theateropleiding Selma Susanna.

Ondanks het feit dat Astrid bladmuziek moest meenemen, een nummer ten gehore moest brengen en in een auditieklas zat met alleen maar zangers, is ze in 2009 aan deze opleiding afgestudeerd met haar zelfgeschreven one-woman-show: “Het komt zoals het komt”. Deze show heeft ze o.a. ook in het Engels op het ‘Act Festival’ in Bilbao (Spanje) gespeeld.

Kijk voor meer informatie op Astrids website: www.astridstiel.nl.