Deborah Freriks studeerde in 2003 af aan Theateropleiding Selma Susanna in 2003 met het soloprogramma Twister; een liederenprogramma in vele talen, met vertalingen van haarzelf en anderen. Geregisseerd door Rob Verhoeven, begeleid door Izak Boom (multi-instrumentalist) en Kees van Velthooven (bas).

In 1989 was Deborah al afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten als 1e graads docent Tekenen/schilderen en Kunstgeschiedenis.

Gebruikmakend van beide opleidingen en talenten, bestaat haar werkende leven uit een bonte variëteit aan werkzaamheden. Ze noemt zichzelf dan ook een creatief schaap met vijf poten.

Voor tv speelde Deborah rollen in de tv-series Pleidooi, GTST, Baantjer, De geheime dienst en Onderweg naar Morgen. Ze is regelmatig te zien in tv-commercials. Sinds 2004 werkte ze een paar jaar als speler en coördinator bij Theatergroep Tiramisu. Na meerdere jaren als presentatrice gewerkt te hebben bij AT5, de KRO en RTL, zet ze haar ervaring als presentatrice nu in voor bedrijfsfilms.

Verder is ze actief in stemmenwerk: U hoort haar regelmatig in radiocommercials, of als voice-over van bijvoorbeeld  verschillende (online) instructiedemo’s. Voor kinderen sprak zij verhalen in voor verschillende lesmethoden (o.a. Veilig leren lezen, Schatkist en Ik en Co van uitgeverij Zwijsen) en is zij de stem van animatiefiguurtjes.

Haar didactische vaardigheden zet ze op verschillende manieren in. Ze trainde zangers en cabaretiers, gaf tekst-presentatielessen op Theateropleiding Selma Susanna, regisseerde jeugdtheatergroep Postiljon en werkt als trainer/trainingsacteur bij bedrijfstrainingen. Daarnaast geeft ze schilderles bij Atelier Canvas & Coffee.

Ze blijft ook zelf creëren op het beeldend vlak: Op dit moment werkt ze aan een prentenboek met tekst van André Nuyens, dat in oktober 2013 uit zal komen bij uitgeverij Literoza.

Meer lezen over Deborah Freriks of werk van haar bekijken kan op www.deborahfreriks.nl

Meer informatie: www.deborahfreriks.nl.