Docent: Hilde van Beek
Maandag 24 en 31 oktober, 7, 14, 21, 28 november 2016
Tijd: 18:30u tot 21:00u 
Locatie: Grote Wittenburgerstraat 9B
Prijs: 280 euro. Voor alumni en studenten van Studio Selma Susanna 250 euro

Over de workshop
Dramaturgie betreft het denken over samenhang en structuur in het maken van theater. Het kan betrekking hebben op een voorstelling, een concert, maar ook een liedtekst of dialoog. Wat vertelt een tekst? Welke interpretaties zijn mogelijk? Hoe laat ik dat zien aan publiek?

Aan de hand van bestaande en zelfgeschreven teksten oefenen we ons deze zes bijeenkomsten in de verbinding tussen onderzoek, interpretatie en uitvoering. In de workshop analyseren we, aan tafel, bestaand en eigen materiaal. Daarnaast proberen we materiaal uit op de vloer, om te zien hoe een eigen interpretatie een uiterlijke vorm kan krijgen in een uitvoering. Je krijgt elke week huiswerkopdrachten. De studiebelasting naast de les is minimaal 1,5 u per week.

Over de docent
Hilde van Beek studeerde Nederlands, Theaterwetenschap en Dramaturgie en is werkzaam als freelance dramaturg. Op dit moment werkt ze als dramaturg bij Karavaan, een festival gespecialiseerd in locatietheater, en is ze publiciteits-,programma- en productiemedewerker bij theater Oostblok in Amsterdam-Oost.