Elsbeth Vernout is afgestudeerd aan Theateropleiding Selma Susanna in 2005.

Elsbeth is theatermaker, schrijfster en oprichter van Stichting Castel Bianco, platform voor het realiseren van inhoudelijke muziektheaterproducties. (www.castelbianco.nl) Ze maakt, schrijft en speelt en combineert in haar werk de drie richtingen waarin ze is afgestudeerd: Theater (Theateropleiding Selma Susanna – Thopss), journalistiek (School voor Journalistiek, Zwolle) en antropologie (Universiteit van Amsterdam).

Ze maakt en speelt geëngageerde muziektheatervoorstellingen, onder meer in samenwerking met regisseur Selma Susanna en een wisselend team van acteurs en muzikanten. In haar werk gaat ze uit van persoonlijke, historische en actuele thema’s en daarbij schuwt ze beladen onderwerpen niet.

Ook schrijft Elsbeth lied- en theaterteksten voor haarzelf en voor anderen. Ze geeft kleinkunstles en les in creatief schrijven bij Parnassos in Utrecht en les in theaterschrijven en Profielen bij Thopss in Amsterdam. Ook is ze als workshopleider (o.a. schrijven van liedteksten) verbonden aan het Schrijfatelier in Amsterdam.

Meer informatie: www.elsbethvernout.nl.