Jean is in 2010 afgestudeerd als regisseur bij Theateropleiding Selma Susanna.

Hij schrijft en regisseert absurdistisch muzikaal horrortheater. Jean heeft Theater La Loupe opgericht om zijn stukken te realiseren. In 2006 speelde zijn eerste stuk: ‘Turbulent’. Meer over zijn stichting en de stukken vindt u op www.theaterlaloupe.nl.

De voorstellingen die Jean maakt hebben een filmische uitstraling. Zo gebruikt hij b.v. subtiele belichting en ondersteunt hij de beelden met filmmuziek uit zijn grote verzameling.

Jean heeft bij verschillende amateurgroepen geregisseerd en speelde vaak stukken van amateur-schrijvers. Bij Toneelvereniging De Schakel in Bussum heeft hij in 2012 The Wizard of Oz geregisseerd op geheel eigenwijze. Met veel absurdistische scenes en soms enge taferelen. Zijn tweede regie bij De Schakel is The Godmother, een absurdistische mafia-komedie van Belgische bodem op 23 november 2013.

Verder is Jean ook actief als acteur en is te zien in een aantal films en commercials waaronder Bluf, Hamsterweken en Oesters van Nam Kee. Momenteel is Jean te zien in een commercial van de Belastingdienst.. Meer over Jean als acteur en regisseur is te vinden op  www.jeancement.nl

In 2013 heeft Jean samen met Jessica Leffers en Martin Vernooij het theatertrio 3x Bellen opgericht. Zij maken en spelen nu hun eerste voorstelling “De Zorg op de Schaal van Richter”. Een absurdistische, muzikale voorstelling die de perikelen in de zorg aan de kaak stelt. Hierover is meer te vinden op www.3xbellen.info.