Johan Deeder is afgestudeerd aan Theateropleiding Selma Susanna in 2010.

. Tijdens zijn opleiding speelde Johan in zijn eerste jaar een hoofdrol in de afstudeerdvoorstelling van Thamar de Jong. Hij werd in zijn tweede jaar gevraagd als de podium assistent en danser van Sanne Wallis de Vries in haar vijfde theaterprogramma ” BEST”, geregiseerd door Selma Susanna, met de premiere in een uitverkocht Koninglijk Theater Carre en een tour door de Nederlandse Theaters tot in zijn derde studiejaar.
Vanaf dit punt heeft Johan zich verder verdiept in zijn dansachtergrond en hoe deze in te zetten in het kleinkunstvak. Hiervoor en door kwam hij terecht in musicals zoals ” Plilate’s Dream (een bewerking van Jezus Christ Superstar, regie S. Susanna), en de afstudeermusical van Ayke van Os ” Up n’ Down” (een bewerking van de musical Pal Joey, regie S. Susanna). Ook speelde hij o.a. in de toneel afstudeervoorstelling van Arno van Koolwijk ” Hamlet nu”, geregiseerd door Frederik de Groot. Binnen THOPSS heeft hij zich ontwikkeld als een kleinkunstenaar met een flexibele persoonlijkheid, en talent voor (on)rust en ontroering binnen dans, spel- en muziektheater. Voordat Johan aan THOPSS begon volgde hij jazzballet, latin-american en ballroom danslessen, gaf hij les in argentijnse tango in Portugal, bespeelde de klarinet voor 5 jaar, volgde acteerlessen bij jeugdtoneelvereniging Sikel Theater met aansluitende 2 jaar tour door Nederland en Belgie met de voorstelling “Le Petit Prince” waarin hij de lantaarnopsteker speelde en kreeg de hoofdrol van Tyrone Jackson in de musical “Fame”, door Stichting Theaterplan Eindhoven.

Johan is nu werkzaam als freelance kleinkunstenaar en zijn laatste opdrachten waren o.a. voor het evenementenburo TATARATAA, waar hij voor een groot publiek een ” venijnige gay act” presenteerde en werkte hij samen met regiseur Rob Verhoeven aan zijn solo dansvoorstelling ” LAPDANCE”. Ook is hij werkzaam voor the European League of Institutes of the Arts, een non-profit organisatie die zich inzet voor kunsthogescholen in Europa, waar THOPSS ook bij is aangesloten.