Docent: George Groot
Data: Maandag 14 januari, 21 januari, 4 februari, 11 februari, 4 maart en 11 maart 2019
Tijd: 18.30u – 20.30u
Locatie: Grote Wittenburgerstraat 9B, Amsterdam
Status: bijna vol
Prijs: 280 euro. Voor alumni en studenten van Studio Selma Susanna 225 euro.
Aanmelden: stuur een mail naar tesselbeek@gmail.com

George over de workshop
“We richten ons in de eerste plaats op het schrijven van een “klassiek” theaterlied, zeg maar chanson, waarvan de vorm meestal bestaat uit coupletten en een refrein, en soms een “brug” vóór het laatste refrein. Belangrijk daarin is het metrum (maat) en het rijm (er zijn ook prachtige rijmloze liedjes :“I met a boy called Frank Mills” uit: Hair )
Toch geeft het rijm vaak als extra vormaspect een meerwaarde aan de tekst. Ook het feit dat het “conflict”, de tegenstelling, binnen de tekst min of meer noodzakelijk is krijgt aandacht. En het is geen poëzie voor in een bundel, het moet gedaan kunnen worden voor een publiek. Zo streng als het hier klinkt zal het in de workshop niet zijn.

George Groot heeft veel theatervoorstellingen gemaakt als cabaretier, liedjesschrijver en medeoprichter cabaretgroep Don Quishocking (1966-1980).
George geeft les aan Thopss, de HKU en de Academie voor Theater en Dans. Hij schreef teksten voor o.a. Jenny Arean, Job Schuring, Doris Baaten, Lucretia van der Vloot en Paul de Leeuw.
Vanaf januari 2019 staat George in het theater met Adelheid Roosen.