Liekje Welten is afgestudeerd aan Theateropleiding Selma Susanna in 1998.

“Theater  is één van de krachtigste middelen die communicatie en ervaring bundelt. Het is niet loos, het leidt tot iets, tot een beweging, tot een reactie.”

Liekje studeerde af aan Theateropleiding Selma Susanna in het jaar nadat ze haar studies  politicologie en communicatiewetenschap aan de UvA had afgerond.  Na haar afstuderen was ze drie jaar als docent zangpresentatie verbonden aan het Conservatorium Rotterdam. Ze speelde bij theatergroep Wederzijds onder regie van Ad de Bont en speelde gastrollen in soaps als ONM en GTST.

Van 2003 tot 2005 tourde zij door het land samen met X3 kleinkunst met haar programma ‘Klik’ geregisseerd door Selma Susanna. Ze regisseerde  enkele programma’s op de opleiding en coacht talent bij het maken van eigen producties.  Door de jaren heen is ze altijd blijven optreden op speciale gelegenheden met een liedjesprogramma op maat: ” Toi et Moi”.

Liekje werkt al jaren samen met Selma Susanna ook in de organisatie van de Theateropleiding  als coördinator van de onderbouw en beleidsmedewerker. Daarnaast is ze docent van de basiscursus zangpresentatie. Naast haar theaterwerkzaamheden werkt Liekje onder de naam ‘De kunst van wel’  als zakelijk manager van Femke Halsema.

 

foto: Machteld Maris