Sally Mometti is afgestudeerd aan Theateropleiding Selma Susanna in 2007 als uitvoerend kleinkunstenaar met de voorstelling Wanderlust. Deze voorstelling onder regie van Selma Susanna, heeft zij zowel op de opleiding als daarbuiten meerdere malen gespeeld, samen met Suzanne Mateysen, met wie ze eerder de voorstelling Altijd Kleurt Jouw Bloed Mijn Wangen Rood maakte, onder regie van Patty ‘La Pat’ Trossel.

Voordat Sally aan Theateropleiding Selma Susanna begon deed zij veel podiumervaring op als danseres en stond zij als leadzangeres van de pop/rockband Rubber meer dan 700 keer op diverse podia in binnen- en buitenland.

Tijdens de opleiding heeft ze haar eerder opgedane ervaringen als professioneel zangeres en danseres kunnen combineren met acteren en heeft ze zich ontwikkeld tot een allround performer met een met een voorliefde voor theater waarin zang, spel en beweging in een onconventionele omgeving samenspelen. Hiervan getuigen haar rol als Vladimir in Samuel Becketts Wachten op Godot onder regie van Gary Carter en haar solo You Should be Dancing, onder regie van Selma Susanna, die zij baseerde op de macho Tony Manero uit Saturday Night Fever.

Tussen 2008 en 2013 werkte Sally als zelfstandig zangeres, actrice en performer in het theater, o.a. bij de gezelschappen TG Tijn, Blonde Bizon, Castel Bianco, Canterbury Stage Productions, Sebaz, De Kazerne, Club Slip & Grip en voor diverse tournees van La Pats voorstelling Erinnerung. In 2012 zong ze als een van 25 solisten in Carré in een bijzondere voorstelling voor 1000 Stemmen van componist Merlijn Twaalfhoven.

Op beeld verscheen ze in een aantal commercials, in de korte films Vrije Wil en Herfstpunt, de speelfilm Voorbijgangers van Fabian van Dongen en Yours in Solidarity van Nicoline van Harskamp.

Ze zingt nog altijd in diverse bandprojecten, waaronder haar eigen jaren ´70 rockband.

Meer informatie: www.sallymometti.nl.