Sander Buckers is afgestudeerd aan Theateropleiding Selma Susanna in 2000.

Na zijn afstuderen trekt Sander vijf jaar door het land met grote en kleine voorstellingen. Hij speelt  hoofdrollen in musicals als 101 Dalmatiërs, Tovenaar van Oz en Peter en de Wolf.

Meer dan tien jaar werkt hij als docent en regisseur met uiteenlopende groepen. Bij Theateropleiding Selma Susanna doceert hij Nederlands verhalend repertoire. Bij FluXus in Zaandam maakte hij meer dan 60 voorstellingen met amateurspelers en basisschoolklassen. In 2013 is hij bij dit kunstencentrum verantwoordelijk geworden voor de artistieke inhoud van de afdeling Theater&Dans. Sander heeft speciale aandacht voor talentontwikkeling van jongeren. Daarom initieert hij festivals als de Rabobank Talent Scout Tour, waar jongeren een talentcoaching krijgen en een podium om zich te presenteren aan een groot publiek. Voor het voorgezet onderwijs ontwikkelt Sander drie educatietrajecten waarbij leerlingen als schoolvak een theatervoorstelling maken. Als choreograaf begeleid hij ZML jongeren naar de opera bühne van de Opéra National de Paris. Bij het Zaantheater is Sander als educatiemedewerker verantwoordelijk voor de randprogrammering bij jeugd- en jongerenvoorstellingen.

Sander’s mix van coaching en kleinkunst slaat goed aan bij groepen. Als koorcoach werkt hij met tientallen koren, gospel koren en Vocal Groups. CAF Flevoland zet hem geregeld in als coach in koorprojecten en workshops.

Steeds meer is coaching in Sander’s werk te zien. Theatertechnieken worden het middel om de persoonlijke ontwikkeling van mensen in beweging te krijgen. Hij vestigt zich als Life Coach en werkt steeds meer met mensen buiten de omgeving van het theater. Zijn specialisaties zijn ervaringsgericht en systemisch werken, en Voice Dialogue.