Docent: Hilde van Beek
Data: Dinsdag 10, 17,24 januari 2017. Dinsdag 7, woensdag 15 en dinsdag 28 februari 2017.
Tijd: 18:30u tot 21:00u 
Locatie: Grote Wittenburgerstraat 9B
Prijs: 280 euro. Voor alumni en studenten van Studio Selma Susanna 250 euro
Status: nog 2 plekken open

Over de workshop

Je hebt het doel een voorstelling te maken. Je hebt inspiratie honderduit, misschien al 1 of 2 scenes bedacht. Maar dan? Hoe bouw je daar nu een programma van? Wat spreekt je aan in die ene scene, hoe breng je samenhang aan in je verschillende ideeën, in welke volgorde moeten je liederen gezongen? In deze workshop krijg je coaching in het beantwoorden van zulk soort vragen.
Wat we gaan doen: In zes bijeenkomsten werkt iedereen aan zijn of haar voorstellingsidee. Dat betekent veel zelf doen: scènes schrijven en uitproberen, veel toonmomenten voor elkaar. Je kunt dus huiswerkopdrachten verwachten. We verzamelen, interpreteren, bewerken en structureren bestaand en eigen materiaal. We killen meedogenloos onze darlings. Het eindresultaat is voor elke deelnemer verschillend.
Van deelnemers wordt verwacht dat ze zelf een eerste idee hebben over wat ze willen maken. Een (deel van een) scene, een lied, inspiratiemateriaal, een grove schets van een voorstelling; kortom een beginpunt om meteen in de eerste les aan de slag te kunnen.

De studiebelasting naast de les is minimaal 2 u per week.

Over de docent
Hilde van Beek studeerde Nederlands, Theaterwetenschap en Dramaturgie en is werkzaam als freelance dramaturg. Op dit moment werkt ze als dramaturg bij Karavaan, een festival gespecialiseerd in locatietheater, en is ze publiciteits-,programma- en productiemedewerker bij theater Oostblok in Amsterdam-Oost.